ازاین که به این سایت سرزدید بیسار خرسندیم، امیدوارم که لحظات خوبی را سپری کنبد، لطفا اگر درهرکجای سایت مطلبی را مطالعه میفرمایید به دور از ادب هست که از مطلب استفاده بفرمایید اما نظر ندهید، اینطور فکر نمیکنید؟ درضمن تالارگفتمان سایت هم هرروز بروز شده وسراسر مطالب جالب وجدید میباشد، منتظر حضورشما هستیم
باتشکر مدیریت سایت: مهندس امین بشارت نیا

ایمیل: shahzade242@yahoo.com

09387345716 بامادرتلگرام ودیگرشبکه های اجتماعی مکاتبه کنید:

موضوعات
:: مطالب ارسال شده : 25536 پست
:: ورودی گوگل امروز : 4 بار
:: تعداددیدگاهها : 0 نظر
:: تاریخ آخرین بروزرسانی : ۲۸/۰۵/۱۳۹۸
:: میانگین بروزرسانی ها : 0.03 دقیقه

بسیاری از افراد در طی روز دچار ترش کردن یاهمان ریفلاکس معده میشوند و این حالت آنها را اذیت میکند ریفلاکس، احساس ناخوشایندی است که درصورت شدت گرفتن، واقعا غیرقابل تحمل می‌شود.

دراین مقاله از دلگرم شما را با راه های جلوگیری و درمان ترش کردن معده آشنا میکنیم. با ما همراه باشید.

 

 

 

ریفلاکس معده

 

ترش کردن معده

 

مقدمه ای در مورد ترش کردن معده

 

 

 

 

قدیمی‌ها برای حل این مشکل درمان‌های سنتی و توصیه‌های تغذیه‌ای خاصی داشتند (مثل خوردن سیب، شیر، عرق نعناع و …) که گهگاه به درمان آن کمک می‌کرد. برای اینکه ببینیم اساسا تغذیه چه‌قدر روی التیام این بیماری تأثیر دارد و آیا پرهیزهای غذایی می‌توانند جلوی این مشکل را بگیرند.

«ریفلاکس، در واقع، بازگشت محتویات معده به مری است که معمولا ۵/۰ تا ۲ساعت بعد از غذا اتفاق می‌افتد.» این، تعریفی است چیزی که باعث سوزش مری می‌شود، اسید معده و هورمون پپسین است: «این هورمون به مخاط مری آسیب می‌زند و در صورت تداوم به ضعف شدیدی در این منطقه منجر می‌شود که در درازمدت ممکن است به بدخیمی منجر شود.»

علامت بارز این ناراحتی، سوزش سردل یا احساس درد همراه با سوزش زیر جناغ سینه است اما گاهی ریفلاکس با بیماری‌های دیگری مثل ناراحتی قلبی و تنفسی اشتباه گرفته می‌شود: «بعضی از بیماران با احساس درد قلبی مراجعه می‌کنند و نمی‌دانند مشکل اصلی‌شان ریفلاکس است.

این ناراحتی در موارد خیلی شدید علایم تنفسی به وجود می‌آورد. بعضی از افراد که مدت‌ها به عنوان بیماران مبتلا به آسم و برونشیت تحت درمان بوده‌اند، در حقیقت ریفلاکس معده داشته‌اند. اینها به احتمال زیاد بعد از غذا می‌خوابیده‌اند و محتویات معده‌شان وارد مری می‌شده و بعد از راه حلق به ریه می‌‌رسیده و مشکلات تنفسی را ایجاد می‌کرده است اما به جای مراجعه به متخصص گوارش، نزد متخصص ریه می‌رفته‌اند.»

 

 

 

علت ترش کردن معده چیست؟

 

ترش کردن معده

 

 

علت های ترش کردن معده چیست؟

 

 

 

 

ترش کردن معده به دلیل ترشح اسید زیاد است و همچنین ابتلا به میکروب ملیکو باکتری از عوامل ایجاد ترشح کردن معده است.بنابراین داخل معده دچار زخم و ورم و زخم در اثنی عشر خواهد شد.

در بیش تر خانم ها ترش کردن باعث زخم اثنی عشر خواهد شد و در مردان باعث تورم معده.

 مصرف بعضی از مواد غذایی مانند ادویه جات و ترشیجات در ترش کردن موثر خواهد بود.

نحوه ی رژیم غذایی مناسب در بهبود به وجود نیامدن این مشکل تاثیر خواهد داشت.

کسانی که دچار ترش کردن معده هستند باید به پزشک متخصص مراجعه کرده اگر معده دچار زخم باشد درمان جداگانه دارد و اگر ورم معده باشد درمان جداگانه ای دارد که بنا به نظر پزشک معالج درمان های مختلف انجام خواهد شد.

 

ترش کردن معده

 

 

مهم‌ترین  عوارضه ی ترش کردن معده  چه مواردی می‌شود؟

 

نخست ایجاد جراحت در مری است، به طوری که محتویات معده به علت خاصیت اسیدی می‌تواند موجب آسیب به سلول‌ها شود. جدار معده دارای ساز و کارهای دفاعی متعددی برای جلوگیری از صدمه اسیدی است، ولی جدار مری چنین خاصیتی ندارد و تماس مداوم اسید با آن می‌تواند به جراحت‌هایی در مخاط مری منجر ‌شود که به آن ورم انتهای مری یا ازوفاژیک می‌گویند.

جراحت‌های حاصل از برگشت اسید به مری در صورت درمان نشدن پیشرفت می‌کند و ممکن است به زخم در مری منجر شود.

عارضه دیگر، تنگی مری و گیر کردن غذا در مری است. بروز زخم و جراحت در مری ممکن است موجب تنگی انتهای مری شود و عبور غذا را با مشکل مواجه کند. این عارضه اغلب در ریفلاکس‌های شدید و طولانی مدت ایجاد می‌شود.

تغییر ماهیت بافت انتهای مری نیز از عوارض دیگر است. در اثر تحریک مداوم اسید در مری، سلول‌های مخاط مری ممکن است تغییر ماهیت دهند و به اصطلاح مری بارت ایجاد شود که برای بروز سرطان مری بسیار مستعد است و مهم‌ترین عارضه نیز ایجاد سرطان مری است که در نهایت بعد از سال‌ها ریفلاکس و ایجاد بارت در مری احتمال بروز سرطان مری در فرد افزایش می‌یابد.

 

 

عوارض ترش کردن معده چیست؟

ترش کردن معده

 

 

 

 

 

 

 

چه عواملی باعث بوجود آمدن ترشی معده میشوند؟

 

ریفلاکس یک سری علل اولیه و ثانویه دارد.

علل اولیه

به وجود آورنده این عارضه عبارت‌اند از سیگار کشیدن، مصرف داروهای شل‌کننده عضلانی مثل داروهای گشادکننده عروق قلب، داروهایی که برای درمان آسم داده می‌شود (مثلا آمینوفیلین و تئوفیلین) و

علل ثانویه

هم عواملی هستند که باعث افزایش فشارهای شکمی می‌شوند (مثلا چاقی یا بارداری).
افزایش پروژسترون به هردلیلی از جمله بارداری یا مصرف داروهای ضدبارداری یا عادت ماهانه هم از عوامل ثانویه این مشکل هستند.

ورزش‌های شدید همراه با خم و راست شدن بعد از غذا، پرخوری و بلافاصله خوابیدن بعد از غذا، روی شکم خوابیدن، پوشیدن لباس‌های تنگ که روی شکم و ناحیه کمر فشار وارد می‌کنند هم از عوامل تشدید کننده این عارضه به حساب می‌آیند که برای فرو نشاندن آن لازم است علل یاد شده را برطرف کرد.»

 

از غذاهای چرب و تند پرهیز کنید

 

کسانی که دچار ریفلاکس معده هستند، باید از خوردن غذای پرچرب پرهیز کنند.

چربی‌ها دیرتر از مواد کربوهیدرات‌دار و قندی از معده تخلیه می‌شوند و به همین دلیل، احتمال بازگشت محتویات معده به مری را بیشتر می‌کنند. غذاهایی هم هستند که انتهای تحتانی مری را شل می‌کنند و باید از مصرف‌شان خودداری کرد؛ مثل شکلات، نوشابه‌های کافئین‌دار، چای، قهوه، پیاز، سیر و نعناع.»

 نعناع! چیزی که همه فکر می‌کنند برای ریفلاکس معده خوب است .نعناع به دلیل خاصیت شل‌کنندگی انتهای مری می‌تواند این عارضه را تشدید کند. در ضمن، باید از خوردن سرکه به همراه سالاد نیز اجتناب کرد و غذاهایی که اضافه اسید معده را جذب می‌کنند (مثل شیر، تخم مرغ و غذاهای نشاسته‌ای) بیشتر خورد.

غذاهای پر سس به خصوص سس‌های چرب و غذاهای پر ادویه هم این مشکل را بیشتر می‌کند. مواد نگه‌دارنده و افزودنی‌ها، چیپس و انواع اسنک ‌هم می‌توانند سوزش انتهای مری را تشدید کنند.

توصیه میود به افرادی که دچار این عارضه هستند که وعده‌های غذایی‌شان را بیشتر و حجم غذای‌شان را کمتر کنند؛ از نوشیدن مایعات همراه غذا پرهیز کنند؛ بعد از غذا دراز نکشند و هنگام خواب، به پشت نخوابند.

جویدن آدامس بعد از غذا

 

«آدامس تأثیر دوگانه‌ای روی ریفلاکس معده دارد. از طرفی با افزایش ترشح بزاق، اسید معده را کاهش می‌دهد و سوزش را کمتر می‌کند و از طرف دیگر به دلیل باز و بسته شدن مکرر دهان موقع جویدن، هوای زیادی وارد معده می‌کند که به نفخ می‌انجامد و نفخ، فشار زیادی به معده وارد می‌کند و ریفلاکس را تشدید می‌کند.» 

میوه‌هایی که اسیدیته بالایی دارند (مثل مرکبات که دارای ویتامین c یا اصطلاحا اسید اسکوربیک هستند) و ممکن است باعث تشدید این عارضه شوند.

 افراد چاق و کسانی که دارای اضافه وزن هستند، توصیه می‌شود برای کاهش وزن خودشان اقدام کنند؛ چرا که چاقی شکمی یکی از علت‌های اصلی این عارضه به حساب می‌آید.

 

 

ترش کردن معده

 

 

نمونه ای از یک رژیم ضد ریفلاکس

صبحانه:
شیر یک لیوان
تخم مرغ آب پز ۱ عدد
گوجه فرنگی ۱ عدد
نان سنگک برشته ۴ برش

میان وعده ساعت ۱۰:
سیب ۱ عدد

ناهار:
سینه مرغ آبپز ۱۰۰ گرم
هویج، کدوسبز و سیب‌زمینی آب‌پز ۱ لیوان
برنج کته شده ۶ قاشق غذا خوری

عصرانه:
گلابی ۱ عدد
خرمالو ۲ عدد

شام:
ماهی کباب شده ۶۰ گرم
قارچ، فلفل دلمه‌ای، نخودفرنگی و ذرت بخارپز شده ۱ لیوان
نان سنگک برشته ۳

 

ترش کردن معده

 

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

 

 

 

 

 

 

+ ۰ مخالفم – ۰

:: Information 767
تاریخ بروزرسانی : ۲۹ تیر ۱۳۹۵
راهنما : برای مشاهده راهنما اینجا را کلیک نمایید
:: QR Code
نویسنده : ( AMIN BesharatNia ) | تعداد ارسال ها ( 25439 ) | درباره نویسنده :
:: Comments


نظرات بسته شده.

برخی از برنامه های اندرویدی طراحی شده ما